Klassiska Byggvaror: Fönster - Glasskärare Toyo TC 17 B 620kr

BORTTAGNING AV FÄRG och ROST. ÅTERMONTERING AV BESLAG:

Färgborttagning från metall kan göras på olika sätt. Det skonsammare sättet är att lägga beslagen i LINOLJESÅPA. Efter några dagar är färgen bara att gnida av. Vi brukar ha en "slabbhink" där vi kastar i allt vi vill rengöra och när lust finnes tar vi upp dem och skrubbar lite med en stålboll. Hur enkelt som helst, -ingen miljöfarligt och mycket skonsamt mot huden. Såpan är det vi rekommenderar i första hand!

Ett annat sätt är att lägga beslagen i Kaustiksoda och vatten, tar mellan 5-60 minuter beroende på styrka. Fosforsyra är ett bra alternativ, speciellt när det gäller Rostborttagning. En blandning med ättika och vatten löser även det rosten.

Måla beslagen med JÄRNMÖNJA (finns under Linoljefärg)för att förhindra rost. Har dina fönster vinkeljärn skall du fylla ihåligheten på dess baksida med fönsterkitt annars kan vatten tränga in och de rostar vilket ger genomslag på färgen. VI byter alltid till nya SPÅRSKRUVAR (finns till försäljning i Butiken av alla storlekar)
Glasskärare Toyo TC 17 B 620kr

Glasskärare Toyo TC 17 B 620kr

Glasskärare Toyo TC 17 B..
Mässingskaft med oljebehållare.
Skärhuvudet är utbytbart.

Köp till skärolja 100ml 50kr
beställ när du kommer till kassan på inforutan
Skall du kosta på dig något så är det en riktig skärare. Skillnaden på en billig och en dyr sitter i skärhuvudet. En bra skär genom glaset utan att du behöver trycka hårt och då håller det gamla glaset.

Så här gör vi, lite tips!
Använd ett mjukt underlag tex en frigolitskiva, det jämnar ut lite av glasens ojämnheter. Titta på glaset innan så du inte skär bort blåsor och fina skiftningar. Skär så ett ritsande ljud hörs (öva lite på annat glas så du får in tekniken). Bryt överkanten på skivan och håll ev emot med en linjal, bräck med en glasbrytartång försiktigt nedåt.

Förpackning Pris/st
st 620.00 kr

 Ditt namn  Din väns epost

Meddelandet innehåller länk till denna sida samt kort beskrivning av oss och länk till vår startsida.

Inga personuppgifter sparas.