Klassiska Byggvaror: Fönster - Fönstervadd och klisterremsa

BORTTAGNING AV FÄRG och ROST. ÅTERMONTERING AV BESLAG:

Färgborttagning från metall kan göras på olika sätt. Det skonsammare sättet är att lägga beslagen i LINOLJESÅPA. Efter några dagar är färgen bara att gnida av. Vi brukar ha en "slabbhink" där vi kastar i allt vi vill rengöra och när lust finnes tar vi upp dem och skrubbar lite med en stålboll. Hur enkelt som helst, -ingen miljöfarligt och mycket skonsamt mot huden. Såpan är det vi rekommenderar i första hand!

Ett annat sätt är att lägga beslagen i Kaustiksoda och vatten, tar mellan 5-60 minuter beroende på styrka. Fosforsyra är ett bra alternativ, speciellt när det gäller Rostborttagning. En blandning med ättika och vatten löser även det rosten.

Måla beslagen med JÄRNMÖNJA (finns under Linoljefärg)för att förhindra rost. Har dina fönster vinkeljärn skall du fylla ihåligheten på dess baksida med fönsterkitt annars kan vatten tränga in och de rostar vilket ger genomslag på färgen. VI byter alltid till nya SPÅRSKRUVAR (finns till försäljning i Butiken av alla storlekar)
Fönstervadd och klisterremsa

Fönstervadd och klisterremsa

Traditionella vaddar och klisterremsor för fönster. 1 vadd räcker till ca 4 fönster.

Vanligt är att göra en rulle i lagom bredd av tidningspapper ock vira ett varv med vadd runtom. Vadden sjunker lätt ihop av fukten men tidningsrullen gör att den håller sig hög hela vintern. Det ser alltid trevligt ut om man sedan dekorerar med eterneller kottar, bär osv.

Klisterremsan fuktas lätt genom att dra remsan över ett fat med vatten. Den tätar till springor och stoppar vindrag. Torka efter med en fuktad trasa.
När fönstren tas ur på våren avlägsnar du remsorna genom att återigen fukta upp dem med en svamp eller trasa

Förpackning Pris/st
Fönstervadd 75.00 kr
Klisterremsa 39.00 kr

 Ditt namn  Din väns epost

Meddelandet innehåller länk till denna sida samt kort beskrivning av oss och länk till vår startsida.

Inga personuppgifter sparas.