Klassiska Byggvaror: Linoljefärg - Linoljefärg - Caput Mortum

OTTOSSONS LINOLJEFÄRG: 0,5och 1 liter finns i lager -3och10 liter är i en del färger beställningsvara.
Len, lättstruken och möjlig att måla med utan lösningsmedel. Bra arbetsbeskrivningar hittar du på deras hemsida! Läs de innan du målar för första gången med deras färg!

Kulörbilderna är kulör i 100% - den du får vid köp. Den vänstra delen är brytningsexempel med 50% titan- och zink-vit.Den högra delen är brytningsexempel med 75% titan- och zink-vit.
Observera att kulörprover på dataskärm alltid är ungefärlig. Beställ gärna gratis FÄRGKATALOG.

MÅLA med linoljefärg: Tre tunna skikt - måla mager - fetare - fetast.
Först Grundmålning, 70%linolja/30% färg. Vid målning utomhus använd RÅ linolja -inomhus KOKT kokt. Andra och Tredje målningen görs med outspädd färg

Efter några år beroende på syd-/norrsida erroderar oljan långsamt bort. Genom att UNDERHÅLLSMÅLA med Linolja och Balsamterpentin 50/50 kan färg som mattas av få tillbaks lystern och oljan gör att virket återigen impregneras och nymålning kan vänta ytligare ett par år. Det är också ett bra sätt om målningsbehovet är stort men tiden inte räcker till och kan göras i väntan på "riktiga" målningen.

Vid OMMÅLNING räcker det oftast att måla (ett till) två tunna lager med outspädd färg.

För att snabba på TORKTIDEN som normalt är målning varannan dag kan ni vid inomhusmålning tillsätta Torkmedel Kobolt-Sirkonium (finns under Måleri -tillbehör) -10ml till en liter färg (kostar 8.50kr) Det gör att målning kan ske igen redan nästa dag.

INNAN målning rengör noga (Linoljesåpa och vatten räcker oftast men vid mögelfläckar rekommenderar vi en Målartvätt), borsta, men du behöver vanligtvis inte skrapa om inte det inte finns lösa färgflagor.

Årligt underhåll av LINOLJEFÄRGSMÅLAD yta årligt är viktigt och förlänger målningsintervallerna väsentligt. Tvätta bort salt och smuts med lite linoljesåpa och vatten.

Linoljefärg - Caput Mortum

Linoljefärg - Caput Mortum

NCS: 6523-Y97R RAÅ 1A-20D
3 och 10 liter kan vara beställningsvara!

Förpackning Pris/st
0.5 lit 180.00 kr
1 lit 305.00 kr
3 lit 800.00 kr

 Ditt namn  Din väns epost

Meddelandet innehåller länk till denna sida samt kort beskrivning av oss och länk till vår startsida.

Inga personuppgifter sparas.